Mijn mening over Huidpijn van Saskia Noort

huidpijn 1

Na alle reclame en ophef verwachtte ik een echte goede thriller.

Nog niet eerder had ik een boek gelezen van Saskia Noort, maar door alle aandacht die Huidpijn had gekregen werd ik toch wel nieuwsgierig en besloot ik het boek een kans te geven.

M i j n  m e n i n g

Ik wist niet precies wat ik van een boek van Saskia Noort kon verwachten, maar ik had toch wel verwacht dat het verhaal iets spannender en diepgaander was. Ondanks dat las het boek Huidpijn lekker vlot weg.

Ik vond het boek een beetje langdradig maar bleef toch lezen omdat ik wou weten hoe het zou eindigen. Ook bleef ik de hoop houden dat het boek nog wat meer spanning zou krijgen, maar dit was niet het geval.

Ik vond het boek zeker niet slecht, maar ik had toch wel iets meer er van verwacht.


Het begin van het boek vond ik goed, de verhaallijn was hier duidelijk en het leek me een goed begin voor een rauwe thriller. Het verhaal begon realistisch en ik kon me goed inleven in de emoties van hoofdpersonage Anne. Dit verdween echter snel toen het verhaal vorderde. Ik begon me te ergeren aan Anne en haar overdreven en zielige liefdesverdriet. Vanaf het moment dat ik me begon te ergeren aan Anne begon ik me ook af te vragen wanneer er wat meer actie of spanning in het boek kwam. Ik kreeg het gevoel alsof ik een drama boek aan het lezen was in plaats van een thriller.

Toch vond ik de plottwist in het verhaal verassend en kon ik het boek slecht aan de kant leggen. Het boek bleef in mijn hoofd hangen tot ik het uithad.

Gemixte gevoelens dus over dit boek.

Al met al vond ik het een goed verhaal, maar niet voor een thriller.

K o r t e  b e s c h r i j v i n g

‘Huidpijn’ is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt. Saskia Noort weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN’erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde. Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen, en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.

 

Liefs Naomi