Kroatië # 2

Na een beetje een onrustige nachtrust (ik kan de eerste nacht in het buitenland nooit goed slapen), werd ik toch wakker vol enthousiasme. Ik had enorm veel zin om vandaag het centrum van Zadar te gaan ontdekken, ijsjes te eten, van de zon te genieten en natuurlijk heel veel foto’s te maken.
Maar eerst ontbijten, ik at braaf mijn broodjes met chocoladepasta op en maakte me snel klaar. Het was warm genoeg voor een jurkje, dus mijn outfit was snel uitgekozen.

Toen iedereen om 12 uur klaar was om te vertrekken zijn we naar het centrum gelopen. Zadar is echt prachtig, ik heb mijn ogen uitgekeken. Overal stonden mooie gebouwen en leuke terrasjes. En er was zee. En laat ik nou toevallig van de zee houden. Ik heb honderden foto’s gemaakt, ijsjes gegeten en in de zon gezeten.

 

Het was heerlijk om door de straatjes van Zadar te lopen en te genieten van al het moois om me heen.Uiteindelijk kwamen we rond 2 uur aan bij de ruïnes van Zadar, hier hebben we de … Toren beklommen, waardoor we een prachtig uitzicht hadden over heel Zadar.
Moe en voldaan liepen we rond half 5 naar het waterorgel, om de zonsondergang te bekijken.
Het waterorgel was behoorlijk luid als je er op zat. Het water klotste hard tegen het orgel aan waardoor de geluiden heel fel en hard waren. Toch vond ik het geweldig om te luisteren naar de zee.
Rond half 6 begon de zon onder te gaan, en 3 kwartier lang heb ik genoten van de mooiste zonsondergang ooit.

 

Toen de zon onder was gegaan koelde het toch wel ineens heel erg af, en liepen we met kippenvel door Zadar op weg naar een restaurantje die we s”middags waren tegengekomen.
We hebben heerlijk binnen gezeten en proefden Marachino, een alcoholisch drankje uit de omgeving van Zadar. Ik vond het een beetje naar een zoete versie van een wodka shotje smaken, best lekker !
Ook aten we pag cheese, wat een gerechtje is uit het eiland Pag, wat tegenover Zadar ligt. Dit beviel mij wat minder, ik houd nou eenmaal niet zo van bijzondere kaas gewikkeld in een plakje vlees. De rest van het gezelschap vond het blijkbaar wel erg lekker.
Ik bestelde een tomatensoep om wat op te warmen, en daarna genoot ik van gevulde kip met patatjes. Het eten was echt heerlijk, en toen we hadden afgerekend liepen we in onze te korte kleding klappertandend weer naar het appartement. We keken nog een filmpje waarna we onze ogen weer sloten, en droomden over dag 3.