Een terugblik op de dag dat ik The 1975 ontmoette.

The 1975

Oké, ik kan het niet ontkennen. The 1975 is mijn all time favoriete band. Behalve de fijne muziek is de band zelf ook geen straf om naar te kijken. (Hallo Matty Healy) en wil ik al mijn geld besteden aan de toffe merchandise. Samen met mijn beste vriend en een groep andere vrienden waarvan we een aantal kenden van het vorige concert kochten we vorig jaar rond september kaartjes voor het concert op 1 april. Op 26 februari kwam het nieuwe album iliwysfyasbysuoi, een afkorting voor; I like it when you sleep for you are so beautiful yet so unaware of it, uit. En na het horen van dit album met de langste naam ever was ik alleen nog maar enthousiaster voor het concert. Want wauw, dat album is perfect. (aanrader!!)

DSC_1072 kopie

We keken nog een maand uit naar het concert toen op 30 maart een actie op 3fm voorbij kwam waarbij je door middel van een vraag in te sturen je kaartjes kon winnen voor de soundcheck voor het concert aan. Onze hele groep stuurde per persoon zo’n 50 vragen in, want we moesten bij die soundcheck zijn.

DSC_1076 kopie

Vol spanning zaten we naar 3fm te luisteren de dag erna, omdat we niet precies wisten hoe de winnaar bekend werd gemaakt, totdat er aangekondigd werd dat e rover een uur kaartjes voor een meet & greet gewonnen konden worden. Zoals verwacht werd iedereen helemaal gek in onze groep, en probeerden we allemaal een uur later mee te doen aan een quiz door een smsje te sturen. Totaal onverwachts hoorden we 5 minuten later ineens mijn beste vriend op de radio praten.(Iedereen werd opnieuw helemaal gek) en ondanks alle spanning won mijn beste vriend de quiz, en daarbij 2 kaartjes voor de meet & greet.

DSC_1082 kopie

Vol enthousiasme vertrokken we de volgende dag richting Amsterdam, naar de HMH, waar onze avoriete band ging optreden die avond. We zaten nog geen 5 minuten in de trein of er begonnen een aantal te gillen, de soundcheck was ook gewonnen. Van de 6 mensen in onze groep werden 3 soundchecks gewonnen. We waren enorm gelukkig. Helaas had 1 persoon uit onze groep besloten om een vriendin mee te nemen, en konden we daarom niet met iedereen heen. Samen met mijn beste vriend hebben we toen besloten om mijn soundcheck weg te geven aan 2 vriendinnen, en dan zou ik meegaan naar de meet & greet.

DSC_1089 kopie

Aangekomen in Amsterdam voegden we ons bij de rest van onze vriendengroep, die zich ook steeds verder uitbreidde.We wachtten zo’n 2 uur in de rij totdat de soundcheck begon en de helft van onze groep ons verliet. Hierna mochten ik en mijn beste vriend naar de achteringang komen voor de meet & greet.

Matty kwam binnenlopen alsof hij ons al jaren kende, en vroeg heel nonchalant ‘Hey, how are you guys?’. Nadat we een paar seconden stonden te stamelen over wat we moesten zeggen konden we de woorden ‘Hey, we’re fine, and how are you guys?’ uitbrabbelen. Ook de rest van de band was erbij gekomen en we stelden ons voor. We kregen meteen een dikke knuffel en voelden ons meteen op ons gemak. We hebben wat gepraat over de show en een aantal vragen gesteld waar we nieuwschierig naar waren. De jongens beantwoordden onze vragen vol enthousiasme en er werd ons verteld dat ze enorm vel zin in de show hadden, en dat ze het jammer vonden dat de meet & greets altijd zo kort zijn omdat ze graag hun fans beter willen leren kennen en een kwartiertje hier vaak te kort voor is. We nodigden de jongens uit om nog samen wat te drinken na de show, toch onze verbazing zouden ze dit graag gedaan hebben maar helaas moesten ze meteen weer de tourbus in na de show. We namen een aantal foto’s samen en toen was het tijd voor de show. Wat betekende dat we afscheid namen en terug naar de zaal werden begeleid waar we nog net op tijd waren voor het voorprogramma van The Japenese House.IMG_20160402_002553

Helemaal in shock dansten en zongen we mee met het voorprogramma, maar toen The 1975 het podium op kwam gingen we pas echt los. We hebben de hele avond gedanst, gezongen, geluisterd en vooral genoten. De avond sloten we af bij de McDonald’s waar ik een milkshake en een portie kipnuggets naar binnen werkte en hierna zwaaiden we de mensen uit onze groep uit die voor ons op de trein gingen. Voldaan en intens gelukkig reisden wij ook terug naar huis.

Liefs Naomi