Goede voornemens 2018

Een frisse start en een schone lei; januari is er eindelijk. Ondanks dat ik nooit echt een fan ben geweest van goede voornemens, mede omdat ik het vaak toch niet haalde, heb ik er nu toch een aantal voor me zelf opgesteld.

Goede voornemens vergat ik vaak na 1 of 2 weken, elke keer als ik er een aantal voor mezelf gesteld had, kreeg ik na een paar weken het gevoel alsof ik faalde. De voornemens die ik voor mezelf maakte waren vaak te onrealistisch en niet haalbaar.

Maar dit jaar wordt het anders.  Ik ga het nogmaals een kans geven en heb een aantal haalbare voornemens gemaakt waar ik me aan ga houden dit jaar.

M i j n  g o e d e  v o o r n e m e n s

  • Kleding kopen die je écht mooi vindt, niet omdat het goedkoop in de sale was.

Dit deed ik dus altijd, want alles lijkt leuker als het in de sale is. Ik kocht dan vaak shirtjes van zo’n 5 euro, die opzich wel leuk waren, maar die ik niet echt nodig was en die ik uiteindelijk maar 2 of 3 keer aanhad en het daarna weer weg deed. Zonde dus! Sale is leuk, maar ik wil alleen nog maar iets kopen als ik het echt leuk vindt. Beter voor het milieu en beter voor mijn portemonnee.

  • Weer beginnen met sporten

Iets wat ik al langere tijd weer wil. Ik wil het hardlopen weer op gaan pakken, maar ook lijkt het me fijn om weer naar de sportschool te gaan.

  • Mijn camera beter leren kennen

Ik weet al heel veel van mijn camera, maar toch wil ik hem graag nog beter leren kennen. Ook is het misschien wel eens tijd om een nieuwe camera te kopen, na zo’n 5/6 jaar deze overal mee naar toe te sjouwen, is hij binnenkort wel toe aan vervanging.

  • Gezonder eten

Dit goede voornemen past een beetje bij het beginnen met sporten. Ik eet niet heel erg ongezond momenteel, maar merk wel dat ik behoorlijk veel snack, patat en saucijzenbroodjes worden nog wel eens gegeten als lunch of tussendoortje. Zulke ongezonde extra snacks wil ik eigenlijk wel bannen. Af en toe iets lekkers moet natuurlijk wel kunnen, maar te veel hiervan is niet heel erg gezond.

  • Minimaal 1 keer op reis gaan

Ik ben dol op reizen en er is nog zoveel meer te zien van de wereld. Daarom wil ik dit jaar minstens 1 keer op reis gaan naar een land waar ik nog niet eerder ben geweest.

  • Boeken lezen (goodreads)

Ik vind het zo fijn om een boek te lezen, maar ik doe het zo weinig. De kasten puilen uit met boeken die ik nog wil lezen, en ik koop er ook steeds meer boeken bij, maar ik kom er nooit aan toe om de boeken ook daadwerkelijk allemaal te lezen. Dit jaar heb ik dus via de site Goodreads een challenge voor mezelf gemaakt waarin ik kan bijhouden hoeveel boeken in heb gelezen dit jaar. Ik wil er minimaal 30 lezen en ben al druk bezig in nummer 1. Je kunt me hier volgen: klik!

  • Geld sparen

Voor de reis die ik wil maken, voor het tweede weekendje Parijs samen met mama (zie hier het eerste tripje), voor kleding dat duurder is omdat het geen sale is en gewoon om er leuke dingen mee te doen! Sparen is altijd handig en ik doe het te weinig. Maar daar komt nu dus verandering in.

L i e f s   N a o m i