Mijn allereerste bloggersmeeting

tessa15 juli was het zover, om 10 uur stapte ik op de trein richting Utrecht voor een dag met hopelijk veel gezelligheid. Op station Zwolle had ik afgesproken met Angela om vanaf daar samen te reizen naar onze eindebestemming. We hadden namelijk onze allereerste bloggersmeeting! De sfeer zat er meteen goed in en toen we in Utrecht aankwamen vonden we als snel Tessa en Fabian die op ons zaten te wachten, niet heel veel later kwamen ook Celine en Rosanne aangelopen en was onze groep compleet. De allereerste bloggersmeeting van onze WhatsApp groep vol bloggers kon beginnen.

 

DSC_0496 kopie

We waren maar met een klein gedeelte van onze groep aangezien de rest niet kon door vakanties of andere afspraken, een goed excuus om een 2e bloggersmeeting te organiseren!

Met z’n 6en liepen we Utrecht in, ikzelf was hier nog nooit echt in het centrum geweest wat het toch wel extra leuk maakte. We hadden besloten de Domtoren te beklimmen dus dat was ons eerste doel, op zoek naar de ingang. Vrij snel kwamen we bij een toffe tunnel die verlicht werd met gekleurde lampen, waar we natuurlijk even foto’s moesten maken

DSC_0480 kopie DSC_0483 kopie Naamloos-1 kopie

Eenmaal aangekomen bij de Domtoren kochten we toegangskaartjes en begonnen we onze rondleiding samen met nog een aantal andere mensen en een hele aardige gids die ons de weg wees en veel te vertellen had over deze toren.

Het verhaal van onze gids Oscar begon al goed door het te vertellen dat de toren 465 treden had tot het hoogste uitkijkpunt, deze moesten we allemaal omhoog en naar beneden klimmen. De vraag of dit nou wel zo’n goede keuze was geweest kwam nu toch wel een beetje omhoog borrelen.

Maar omdat we nu al eenmaal binnen waren en het gebouw er heel spectaculair uitzag en iedereen toch wel heel nieuwsgierig was geworden naar het uitzicht zijn we stoer de toren gaan beklimmen.

De toren is zo’n 112 meter hoog, en het hoogste uitzichtpunt was geweldig mooi! Niemand had op dat moment spijt dat we hadden besloten om de toren te beklimmen.

De 465 treden naar beneden waren iets minder leuk, maar als beloning kregen we allemaal een button omdat we het gedaan hadden.

DSC_0503 kopie Naamloos-3 kopieDSC_0520 kopie DSC_0522 kopie DSC_0532 kopie DSC_0548 kopie DSC_0556 kopie

DSC_0553 kopie

Fabian had zijn moment of fame toen hij 1 van de klokken mocht luiden met een hamer.

DSC_0570 kopie DSC_0571 kopie DSC_0572 kopie

Naamloos-2 kopie

Angela is toch niet zo blij met het uitzicht vanaf de Domtoren.

Na deze vermoeiende maar zeer leuke ervaring besloten we om onder het genot van een drankje even bij te komen op een terrasje.

Er werd veel gekletst en er werden visitekaartjes uitgewisseld en gesprekken gehouden over onze blogs.

Omdat er meerderen waren die Utrecht niet echt kenden zijn we verder gaan lopen door het centrum en uiteindelijk op zoek gegaan naar een leuk tentje om wat te eten voordat we weer naar huis gingen. Dit bleek nogal een hele opgave te zijn aangezien er mensen speciale diëten volgden en we rekening moesten houden met wat iedereen lekker vond en we er ook nog eens aan onze portemonnee moesten denken. Uiteindelijk kwamen we bij een simpele patatzaak uit, iedereen had trek gekregen en we waren moe van het zoeken. Dit leek ons een goede keuze. We bestelden een vette hap en aten dit heerlijk buiten in het zonnetje op.

bloggersmeeting vogel

Deze vogel hebben we omgedoopt tot onze mascotte!

DSC_0603 kopie DSC_0604 kopie

Na het eten was het tijd om weer terug naar het station te lopen om onze trein terug naar huis te pakken. Helaas hadden Angela en ik wat pech, er was een storing op station Amersfoort waardoor we uiteindelijk bijna 2 uur vertraging hebben gehad in totaal. Gelukkig zijn we veilig op station Zwolle gekomen, waar ik nog eens 20 minuten moest wachten door de storing op Amersfoort. Toch heb ik een hele gezellige dag gehad en is het voor mij zeker de moeite waard om ook naar de 2e bloggersmeeting te gaan zodra die gepland wordt.

tessa2 tessa1

foto-2 tessa

Voor de laatste 4 foto’s gaan de credits naar Tessa!

Wil je nou meer weten over de bloggers die mee waren naar deze bloggersmeeting of over de bloggers die helaas niet mee waren deze keer? Of lijkt het jou nou ook leuk om bij onze groep te komen en de volgende keer met ons mee te gaan? Lees dan even dit artikel!