Een tweede bloggersmeeting met een wel heel erg spannende gebeurtenis

image00010

Zondag was het weer zover, ik zou een aantal vriendinnetjes en een vriendje uit de bloggerswereld weer gaan ontmoeten. Onze Whatsapp, en sinds kort ook Facebookgroep is de laatste tijd erg gegroeid en daarom verwachtten we ook een grote opkomst naar de meeting. Helaas was dit niet het geval door de herfstvakantie en andere redenen waardoor we deze keer maar met 5 personen op stap gingen. 3 personen had ik al ontmoet tijdens de eerste meeting en 1 woonde voor het eerst een meeting bij. Omdat de meesten elkaar al kenden waren er geen ongemakkelijke stiltes en was het vanaf het begin af aan al erg gezellig.

We spraken af op het station in Zwolle, hier zouden we vandaag doorbrengen. Voor mij erg dichtbij, ik studeer hier dus ik was er met een treinreis van 40 minuten, terwijl anderen meer dan 3 uur onderweg waren.

We hadden besloten dat we niet de hele dag doelloos door een stad wouden dwalen, en hebben er daarom voor gekozen om een aantal escape rooms te benaderen. The Great Escape in Zwolle antwoordde erg positief en bood ons zelfs gratis een kamer aan. Vol spanning liepen we dus richting het gebouw. Welke behoorlijk slecht aangegeven stond, we waren er namelijk al 3 keer voorbij gelopen. Eenmaal aangekomen werden we verwelkomd door erg aardig personeel, we bestelden wat te drinken en namen plaats aan een tafeltje. We kregen een bakje popcorn, dronken onze drankjes en speelden met wat houten puzzeltjes die we maar niet voor elkaar kregen. De eigenaar van de escape room kwam ons even begroeten en we bespraken nog wat dingetjes, geen spoilers beschrijven, geen hints geven en het spannend houden. Even later werden we opgehaald en begonnen we aan het spel.14690946_1210686015641555_2081252240710920778_n

Ik was erg onder de indruk van de escape room, wij deden The Experiment, wat de moeilijkste kamer was en hadden nog precies 5 seconden over voordat de tijd om was. De kamer was groter dan verwacht, je wordt persoonlijk betrokken in het spel, en de acteurs zijn zitten erg goed in hun rol. Verder zit het gewoon echt heel erg goed in elkaar en moet je echt goed samenwerken om het te behalen, het is best wel lastig maar toch enorm gaaf om te doen. Na afloop spraken we nog even met 1 van de acteurs die ons vertelde dat hun net zo verbaasd waren als ons dat we het gehaald hadden en dat we zelfs op sommige stukjes geluk hadden gehad in het spel. De acteurs hadden erg om ons gelachen, en ik denk dat als ik zelf de camerabeelden zou terugzien ik ook in een deuk zou liggen.

We hebben het in ieder geval echt enorm naar ons zin gehad en ik vond het heel erg tof om te doen! Ik ben zelf erg nieuwsgierig geworden naar de andere 2 kamers die The Great Escape aanbied, en naar alle andere escape rooms die in Nederland zitten. Ik raad het iedereen aan om een keer te doen, het is het geld echt dubbel en dwars waard.

Na afloop van de escape room hebben we nog een drankje gedronken in hun cafeetje, en hierna zijn we iets gaan eten in Zwolle. Na het eten hebben we afscheid genomen en was het alweer tijd om te vertrekken naar huis.

Een erg geslaagde dag dus, en zeker voor herhaling vatbaar! Ik kan niet wachten op de volgende bloggersmeeting. Een verslag over onze eerste bloggersmeeting is hier te lezen. Ben je nou nieuwsgierig naar onze gezellige groep geworden? Hier staat wat meer informatie.

Ik wil iedereen nog even bedanken voor de leuke dag, Fabian, Tessa, Silke, Celine en een speciaal bedankje aan The Great Escape in Zwolle voor de fijne samenwerking!

Liefs Naomi