Ik werd verliefd op Parijs – pt.2

DSC_0107De tweede dag in Parijs, ook hier viel ik weer volledig voor deze prachtige stad. We bezochten een aantal bezienswaardigheden deze dag en genoten met alle teugen van de korte tijd die we hadden.
Zaterdagochtend begon al vroeg, we hadden een redelijk uitgebreid ontbijt in ons hotel en namen daarna weer de metro naar de Champs-Élysées, vanaf daar liepen we naar de Arc de Triomphe en stonden we in de rij voor een ticket voor de openingstijd van het gebouw. Om 10 uur precies liepen we naar boven, zelfs mams met haar enorme hoogtevrees,

en zo stonden we als 1 van de eersten boven op de Arc de Triomphe die dag.

Het was nog heerlijk rustig en het uitzicht was geweldig, het zonnetje scheen en mama had amper last van haar hoogtevrees.
DSC_0079

Dit was een top begin van onze dag, we hebben erg genoten van het uitzicht en vervolgden daarna onze reis naar de tuinen van het Louvre. Hier hebben we een poosje heerlijk rondgelopen, wat is het daar rustgevend! We besloten om het Louvre niet te bezoeken, de rij was zo enorm lang! .
DSC_0105

We liepen heerlijk langs de Seine en maakten een tussenstop bij de Starbucks voor een lekker warm drankje. Onze weg vervolgde naar de Notre-Dame. Hier aangekomen zochten we de ingang maar er stond nergens een rij, en waar de ingang precies was was ons een raadsel. Totdat we 2 minuten later ons omdraaiden en er ineens een rij was ontstaan van meer dan 100 mensen. Waarschijnlijk had dit te maken met de bezoekersuren en de dienst die werd gehouden. Ook deze rij was ons toen te lang en we besloten dus verder te lopen.
DSC_0161
DSC_0165Het volgende punt op onze agenda was Musée d’Orsay. Een museum in het gebouw van een oud treinstation. De weg hiernaartoe was even zoeken, en toen we het gebouw gevonden hadden bleken we aan de achterkant te staan. Toen we eenmaal bij de ingang kwamen, bleek de rij heel erg mee te vallen en dus kochten we een ticket en gingen we naar binnen. Het gebouw was indrukwekkender dan de schilderijen die er hingen en de kunst dat te bewonderen was. Toch genoot ik wel van de schilderijen van Van Gogh, Monet & Manet.
WhatsApp Image 2017-01-24 at 11.37.01 (1)
20161217_154742
Vanuit het mooie gebouw keken we naar buiten toen we zagen dat de lucht ineens volledig dicht trok. We besloten dus snel om door te lopen naar het eindpunt van onze planning, de Eiffeltoren.  Tegen de tijd dat we daar aankwamen was de combinatie van mist en smog zo erg geworden dat we het topje van de Eiffeltoren niet meer konden zien. Toch wouden we onder de Eiffeltoren doorlopen, dit konden natuurlijk niet missen. Terwijl we dichter naar de Eiffeltoren toe liepen kwamen we weer op een kerstmarktje terecht. Veel kleiner dan de markt op de Champs-Élysées, maar toch nog wel van een aardige grootte. We besloten om hier iets te eten te halen, churros en tartiflette. Van de tartiflette hadden we nog nooit gehoord, maar wat was dat lekker zeg! Geserveerd in een hamburger doosje met 2 vorkjes daarin geprikt, onze verwachting lag dus niet erg hoog, maar het rook erg lekker en het was tot onze verbazing dus ook overheerlijk. Toen we uitgegeten waren kochten we een aantal macarons en liepen we onder de Eiffeltoren door. We pakten de metro en gingen richting de Place de la Concorde, hier hadden we namelijk met onze buschauffeur afgesproken die met ons een lichtjestour zou rijden.
Liefs Naomi