Ik werd verliefd op Parijs – pt.1

DSC_0024Ik kan misschien wel zeggen dat dit het mooiste weekend uit m’n leven was. Ik ben hopeloos verliefd geworden, als een blok gevallen, zwevend op een roze wolk kun je het wel bijna noemen. Parijs.


Als cadeautje voor het behalen van mijn havo-diploma ging ik rond de kerstdagen samen met mijn moeder een weekendje naar Parijs. Het oorspronkelijke plan was om naar Londen te gaan, tot we een supergoede deal tegenkwamen voor een weekendje Parijs. Parijs, een stad waarvan ik nooit zoveel verwachtte, drukte en saai waren de woorden die in me opkwamen als ik aan Parijs dacht. Misschien kwam dat door het beeld dat ik van Frankrijk heb, of dat ik nooit goed was in de Franse taal.
Toch was ik nieuwsgierig naar deze stad en stelde me overal voor open, ik wou alles ontdekken in 1 kort weekendje en daarom plande ik het hele weekend uit.
Een volgeplande zaterdag vooral.

DSC_0057
We begonnen onze reis om 4 uur ’s nachts, toen we in de auto stapten richting de opstapplaats van de bus waar we om half 6 zouden vertrekken. We reden in de luxe spelersbus van Heracles en hadden daarom extra veel ruimte.  Na een rondje door Nederland met de bus vervolgden we onze reis naar Parijs. Rond 3 uur in de middag kwamen we aan bij ons hotel. We hadden de leukste buitenlandse buschauffeur die ons wel naar het centrum wou brengen, dus daar stonden we dan om 4 uur, midden in Parijs.
De hele vrijdagavond hadden we niet ingepland, en hier waren we best blij mij toen we erachter kwamen dat er een hele grote, prachtige kerstmarkt over de Champs-Élysées liep. De sfeer was geweldig, iedereen was vriendelijk, de kraampjes waren mooi versierd en de straten waren prachtig verlicht.  Ik was verkocht, en mama ook.

Vanaf dat moment was Parijs onze favoriete stad.

DSC_0069

De hele avond liepen we over de kerstmarkt en tussendoor aten we bij een enorm schattig restaurantje. De metro was het hele weekend gratis dus daar besloten we goed gebruik van te maken. Rond half 11 lagen we in bed, kapot maar voldaan van deze mooie dag en avond.

DSC_0034
DSC_0056

 Liefs Naomi