Ik bracht minder dan 1 dag door in Polen

dsc_0985-kopie

3 keer per dag struin ik ongeveer door mijn Facebook tijdlijn, zo ook een paar weken terug. Ik zag een berichtje staan met een oproep voor een blogger die het leuk leek om mee te gaan op een reisje naar Polen.
Ik was nog nooit in Polen geweest en het leek me supertof om dit land eens te bezoeken, dus plaatste ik nietsvermoedend een reactie. Een week later kreeg ik te horen dat ik was uitgekozen en dat ik dus mee mocht naar Polen. Wat ik toen nog niet wist was dat het een heel kort reisje zou worden, heen vliegen op vrijdagochtend en terug vliegen op zaterdagochtend. Dit was wel even heftig, maar toch besloot ik om mee te gaan.
Veel van Polen zou ik niet te zien krijgen had ik me al bedacht, we zouden naar een dorpje gaan en niet naar de hoofdstad, dus het zou ook niet heel erg indrukwekkend worden. Desondanks was ik erg nieuwsgierig naar dit land, dus een paar weken later pakte ik mijn tas in en vertrok ik naar Polen.

dsc_0982-kopie

Op donderdagavond vertrokken we dan, opgepropt in een kleine auto, onderweg naar Eindhoven, hier hadden we onze eerste overnachting in het Tulip-Inn hotel omdat we de volgende ochtend al vroeg gingen vliegen. We leerden elkaar een beetje beter kennen s’avonds, dronken een paar wijntjes en we maakten er een gezellige avond van.
Vroeg opstaan op vrijdag voor het vliegen, na een heerlijk ontbijtje in het hotel liepen we richting onze gate. We stapten in het vliegtuig en vlogen naar Polen.
Eenmaal aangekomen in Polen werden we naar het hotel gebracht, en hier dropte ik mijn spullen en ging ik op pad door het kleine dorpje genaamd Plonsk.

dsc_0981-kopie

Polen lijkt enorm arm, de huizen zien er arm en slecht verzorgd uit, net als de snelwegen en er zijn veel verlaten gebouwen. Overal op straat staan mensen met een klein kraampje met fruit en groentes. Ik probeerde wat fruit van 1 van deze kraampjes, en de pruimen en peren waren echt heel erg lekker en vol van smaak.

Na een korte wandeling kwam ik terug bij het hotel, hier rustte ik even uit voordat er s’middags een conferentie werd gehouden. 
Na de conferentie was het tijd om te gaan eten. Er was een buffet klaargemaakt door het personeel van het hotel en alles smaakte prima, helaas was er erg veel vis en daar hou dik echt totaal niet van. Gelukkig waren er ook een paar gerechten zonder vis, wat mijn maaltijd is geworden. Samen met een behoorlijk aantal mensen die bij de conferentie aanwezig waren hadden we het buffet, en konden we wat kletsen met de Poolse mensen. Het enigste probleem was dat bijna geen enkele pool Engels kan spreken waardoor communiceren erg moeilijk was.

dsc_0037-kopie

Nadat ik mijn buik had gevuld besloot ik om me nog even terug te trekken op mijn kamer. Ik pakte 2 uurtjes slaap en besloot daarna nog even het dorp in te gaan. Na een avondwandeling van een uurtje kwam ik terug bij het hotel en nam ik een warme douche en viel ik daarna heerlijk in slaap.
De volgende ochtend waren we vroeg op, om kwart voor 5 werden we namelijk opgehaald door een taxi die ons naar het vliegveld bracht.
Na een fijne vlucht kwamen we weer aan in Nederland, we pakten de auto en reden naar huis, waar ik de rest van de dag nog even wat slaap heb ingehaald.

dsc_0978-kopie

polen

Al met al heb ik een prettige reis gehad naar Polen, het was erg kort en ik heb weinig van Polen gezien, maar wat ik heb gezien heeft me niet heel erg enthousiast gemaakt over dit land. Misschien dat ik besluit om ooit nog eens een bezoekje te brengen aan de hoofdstad, maar naar zo’n klein dorpje zal ik niet snel meer gaan.

* Doordat blijkt dat de organisatie die mij heeft meegenomen fraude heeft gepleegd met zorggeld, en hiervan o.a. dit luxe tripje heeft betaald, heb ik alle reclame voor deze organisatie verwijderd aangezien ik zulke organisaties niet vermeld wil hebben op mijn website. *

Liefs Naomi