Ik waande me een dagje in Venetië

DSC_0639 kopie

Een vakantie waar ik samen met mijn ouders volledig in zou uitrusten, een weekje naar Italië. Geen vakantie waar de voetjes van de vloer gaan tot ’s morgens vroeg en ook geen vakantie waarbij er veel activiteiten gedaan zouden worden. Maar een vakantie zonder verplichtingen en zonder drukte. En dat was precies hoe onze vakantie eruit zag.

Ik kwam volledig tot rust terwijl ik uren aan het strand lag, en s’avonds een filmpje kijken of een fijn boek lezen was ook geen straf. We deden dat waar we zin in hadden, en zo besloten we om op woensdag een dagje naar Venetië te gaan aangezien we daar met een bootreisje binnen 30 minuten zouden zijn.

De stad van de kanalen die door de straten lopen en waar gondels en bootjes als vervoersmiddel worden gebruikt. De stad waar alles knus lijkt en waar mensen verliefd worden tijdens een romantisch tochtje in een gondel. Zo zeggen de verhalen.

Ik dacht dat ik het niet zo indrukwekkend zou vinden als dat altijd wordt voorgedaan op de televisie, maar niets was minder waar. Ik keek de hele dag mijn ogen uit, en verlangde stiekem naar zo’n romantisch tochtje in een gondel waarbij ik verliefd zou worden. Helaas zat mijn vriend op dat moment thuis in Nederland en zo’n tochtje in een gondel zat er ook niet in. Want 70 euro per persoon vond ik toch aardig prijzig voor een uurtje. Wel liep ik de hele dag door  knusse steegjes en over prachtige bruggen, en genoot ik van het mooie weer terwijl we af en toe even bijkwamen op een terrasje. Eigenlijk is de sfeer Venetië niet goed uit te leggen in woorden, al heb ik mijn best gedaan. Toch ga ik mijn nieuwe liefde voor deze stad laten zien met plaatjes. Want plaatjes zeggen meer dan woorden.

DSC_0633 kopie DSC_0677 kopie DSC_0694 kopie DSC_0724 kopie Naamloos-1 kopie Venetië 1

 

Liefs Naomi